Видове залози

В интернет в сайтовете за спортни залози имате възможност да правите футболни прогнози на много видове залози. В букмейкърските къщи има много по-малко количество видове залози като например няма да намерите възможност за залог на алтернативен брой корнери, картони и т.н. Основните видове залози обаче навсякъде са едни и също. Различните букмейкъри ги предлагат, както и букмейкърските къщи. Ето и кои са основните видове залози на футбол.

Залог на краен изход:

Този залог е най-популярният на футболни срещи. Залогът на краен изход включва три възможности – 1, Х или 2. Залог 1 означава победа за домакина, Х – равенство, 2 – победа за отбора гост.

Залог на Над/Под 2.5 гола:

Тук се прогнозира броя голове в мача. Този вид залог е също доста популярен и много хора залагат на голове. Има отбори, които са т.нар. отбори „оувъри“ и хората често залагат на тях да има над 2.5 гола. При залог над 2.5 гола в мача трябва да има три или повече отбелязани попадения за да спечелите. Ако сте заложили под 2.5 гола – то при резултат 0:0, 1:0, 0:1, 1:1 – вие печелите. При всеки друг резултат залогът е губещ. На брой голове има и други линии като под 3.5 гола, под 1.5 гола, под 0.5 гола, над 4.5 гола, над 5.5 гола и т.н. Вие може да изберете на коя линия да поставите залог, но основната е над/под 2.5 гола.

Двата отбора да отбележат гол

Това е друг известен залог във футболните прогнози. Този вид залог има две опции – ДА и НЕ. При залог ДА, трябва да има голове в двете врати. Тук може да спечелите дори още през първото полувреме – например ако резултатът е 1:1 до почивката и дори може и по-рано. Ако сте заложили НЕ, то трябва мачът да свърши 2:0, 0:1, 3:0 и т.н. – само единият отбор да вкара.

Равенство няма залог

На равенство няма залог се поставят доста залози. Този вид залог позволява да заложите 1-ца или 2-ка, но е подсигурен като при Х не губите, а залогът ви се отменя.

Първо полувреме/Краен резултат

Тук се прогнозира какъв ще бъде резултата на почивката и в края на мача. Например може да се поставят залози 1/1, 2/2, Х/1 и т.н. Т.е. първо правите залог кой отбор ще има аванс на почивката или пък мачът ще е равен, а след това второто полувреме трябва да познаете и крайния изход на мача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *